V letu 2013 smo zopet zabeležili rast prodaje naprav za kontrolo, preskušanje, kalibracije, merjenje.
Podjetje Valveserv iz Avstrije je kupilo že drugo napravo za preskušanje varnostnih ventilov med obratovanjem »Legatest«, enako tudi Beyer&Beyer Nemčija, družba EFCO Indija že četrto. Med kupci iz EU sta bili družbi SWB in L-plan Technologies, obe iz Nemčije. Napravo Legatest smo prodali tudi na Tajsko – Master Pac, v Tunizijo – IMC Metroligie in Libijo – INTECH.
Naprave »Legaline« za preskus funkcionalnosti ventilov, smo v sklopu proizvajalca stabilnih preskusnih enot Unigrind Nemčija prodali v: SIA Rosta in INTRA Tool iz Rusije, Termodinamic Romunija in COREM Italija.
STS Plin Hrvaška od lanskega leta uporablja Legaline mobilno enoto za preskus varnostnih ventilov in kalibracijo meril tlaka.
Kompletno serijo naprav Legaline (preskus varnostnih in industrijskih ventilov, kalibracijo tlačnih meril, opremo za izvedbo tlačnih preskusov in preskusov tesnosti in Bubble test za preskus tesnosti sedeža ventila) pa smo prodali družbi INTECH iz Libije.
Podjetju UKRSPECTRANSGAZ iz Ukrajine smo izdelali Legaline prilagojeno napravo, s katero lahko avtomatsko preskušajo varnostne ventile, ki so vgrajeni na premičnih vagonskih rezervoarjih za plin.